Wat doen wij?

Wij werken niet met kant en klare programma's omdat we liever aan de hand van uw ideëen een aantrekkelijk project uitwerken, aangepast aan uw doelstellingen, interesses en budget. Wij staan de organisatoren van de reis met raad en daad bij zoals het uitwerken van het kunst-historisch, gastronomisch en oenologisch gedeelte van het reisproject specifiek aangepast aan de belangstelling van de groep.

Sommige organisaties verkiezen dat wij ons houden aan het begeleiden van een bestaande reis, anderen verkiezen dat we een idee uitwerken en omvormen tot een succesvol totaalproject waarin kunst, cultuur, gastronomie, wijn, authenticiteit en hedendaagse accenten ruim aan bod komen.

Voor het uitwerken van een reisidee en/of het begeleiden van uw reis vragen wij een dagvergoeding voor het gidswerk, een onkosten – en transportvergoeding evenals logement in hetzelfde hotel als de groep (indien het om een rondreis gaat of een verblijf buiten Lissabon) en, afhangend van de inhoud van het project, een organisatiefee.

Wij zijn echter geen reisbureau en staan dus niet in voor het bestellen van vliegtuigtickets of het bedingen van hotelprijzen. Via tips, weetjes, ervaring en suggesties proberen wij meerwaarde te creëeren om zo uw reisidee om te vormen tot tot een beklijvende ervaring en te ontsnappen aan de vallen van het massatoerisme.

Onze Rondleidingen

Stadswandelingen, themawandelingen, museabezoeken, klooster-paleis-kasteel-tuin en park bezoeken waarin aspecten uit het dagelijkse leven, hedendaagse architectuur, gastronomie, de joodse en Arabische erfenis ruimschoots aan bod komen.

Een greep uit reeds gerealiseerde projecten:

  • De route van de Cisterciënzers in Portugal in Centraal-Portugal en Lissabon.
  • De Onbetreden paden van Noord-Portugal in Minho, Trás-os-Montes, Douro.
  • De sprookjespaleizen van Sintra komen tot leven tijdens het klassieke muziek festival van Sintra.
  • De charme van Noord en Centraal Portugal.
  • Zevendaagse rondreis Portugal.
  • Een feerieke adventsreis in Lissabon: muzikale reis.
  • Citytrips en rondreizen in Lissabon, Porto, het Noorden van Portugal en Alentejo.
  • Oud en Nieuw in Lissabon.
  • Talloze dag en halve dag uitstappen en wandelingen.

Copyright "Nederlandstalige Gids in Portugal" 2012 - Alle rechten voorbehouden
Foto's:Ernst Schade