Patricia Baetslé

Ik woon al meer dan 30 jaar in het prachtige Lissabon en deel graag mijn passie voor Portugal met u. Met inzicht in de Portugese maatschappij, een uitgebreide cultuurhistorische achtergrond, deskundigheid, enthousiasme, empathie en gedrevenheid, probeer ik bruggen te slaan tussen verschillende culturen en Portugal tot leven te laten komen tijdens mijn rondleidingen.

Patricia Baetslé - foto: Ernst Schade

Na mijn studies Romaanse Filologie in Antwerpen en Leuven trok ik naar Lissabon met een specialisatiebeurs waar ik me toelegde op de Portugese Taal en Cultuur aan de Universiteit van Lissabon. Het jaar daarop besloot ik een Postgraduaat in Europese Studies aan de Rechtsfaculteit van Lissabon te ondernemen. Ondertussen mag ik Lissabon al meer dan 30 jaar mijn thuis noemen en ben ik, net zoals Paul Van Nevel het zo mooi stelt in zijn boek, “verslaafd” aan Lissabon en aan mijn geliefde Portugal.

Ik werkte als vertaalster en journaliste voor Portugese vakbladen en vertegenwoordigde Belgische Touroperators in de regio Lissabon. Maar het was mijn passie voor Portugal die mij deed besluiten me te vervolmaken als ‘Guia-Intérprete oficial’, erkende gids voor heel Portugal. Tussendoor verdiep ik mij graag in specifieke Portugese thema’s (van geschiedenis, architectuur, gastronomie tot oenologie, zonder het hedendaagse Portugal te vergeten) en trek ik er graag op uit, op zoek naar heerlijke, authentieke plekken, om deze samen met u te kunnen delen.

Ik ben lid van verschillende organisaties zoals AGIC (Vereniging van Portugese Gidsen en Reisleiders), en sinds 2004 begeleid ik als nationale gids met hart en ziel talloze reizen voor diverse Belgische, Portugese, Nederlandse en Amerikaanse (reis)organisaties, bedrijven, gezelschappen en families.

Patricia Baetslé - foto: Ernst Schade